Ik kom een dagje naar het ziekenhuis

Je gaat naar de dagbehandeling als jouw behandeling of operatie niet langer duurt dan een dag. Het is een afdeling waar je alleen overdag komt. Je kunt er ’s nachts niet blijven slapen.

Iedereen komt en gaat op een ander moment op de dag. Sommige kinderen komen vaker terug. Andere kinderen hebben maar één keertje een onderzoek.

De verpleegkundigen die er werken, weten hoe ze zo goed mogelijk met zieke kinderen kunnen omgaan. Ze hebben heel veel ervaring. Ze begrijpen dat sommige behandelingen naar zijn. Bijvoorbeeld als je geprikt moet worden. Je krijgt dan éérst een verdovend zalfje, zodat je er (bijna) niks van voelt.

Ook zie je er pedagogisch medewerkers. Als je iets heel erg spannend vindt, legt de pedagogisch medewerker uit wat er gaat gebeuren. Of ze gaat met je mee naar een onderzoek om je op je gemak te stellen. Ook zorgt de pedagogisch medewerker ervoor dat je iets leuks te doen hebt als je lang moet wachten. Je kunt altijd al je vragen aan de pedagogisch medewerker of aan de verpleegkundigen stellen.

De dagbehandeling vind je op route 790. 

Wij gebruiken cookies om het gebruik van deze website te vergemakkelijken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.