Over ons

Het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis is een onderdeel van het Radboudumc. Het Amalia kinderziekenhuis is helemaal gericht op de zorg voor zieke kinderen.

Wat is een academisch kinderziekenhuis?

Het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat er ook dokters werken die het vak nog moeten leren. Zij kijken en luisteren mee met dokters die al langer in het ziekenhuis werken. Zo kunnen zij later zelf ook een goede dokter worden. In een academisch ziekenhuis doen ze ook onderzoek. Het kan zijn dat ze jou of je ouders vragen of je mee wilt doen aan een onderzoek. Dan gaan ze testjes doen, waar de dokters veel van leren. Zo kunnen zij in de toekomst meer kinderen helpen of beter maken.

Wat is de kinderadviesraad?

Wij vinden dat kinderen recht hebben om hun ervaring, mening en behoefte te delen. Daarom heeft het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis een kinderadviesraad.

Wat is de kinderadviesraad?

De kinderadviesraad vertelt het Amalia kinderziekenhuis wat er beter of anders kan. Zij proberen zo veel mogelijk dingen te bespreken die belangrijk zijn voor kinderen en ouders in het ziekenhuis. In de kinderadviesraad zitten kinderen die zelf vaak in het ziekenhuis komen of hebben gelegen.

Wat doet de kinderadviesraad?

Ze bespreken allemaal dingen die opvallen in het Amalia kinderziekenhuis. Alle tips geven ze door aan het bestuur van het kinderziekenhuis. Dat zijn de mensen die ‘de baas’ zijn van het kinderziekenhuis. Ze luisteren goed naar de ideeën van de kinderadviesraad. En proberen er zo veel mogelijk mee te doen.

De kinderadviesraad heeft dus echt wat te vertellen hier!

Waarom is dat nodig?

Iedereen die in het Amalia kinderziekenhuis werkt, doet erg zijn best om heel goed voor de kinderen te zorgen. Maar misschien denken die kinderen soms: “dit kan beter.” Dan moet natuurlijk wel iemand dat zeggen, anders verandert er niets. En dat doen de kinderen van de kinderadviesraad. Zij zijn de stem van alle kinderen in het Amalia kinderziekenhuis. Zo zorgen zij ervoor dat de zorg voor de kinderen hier nog beter wordt!

Lees meer over de kinderadviesraad.